Elvis Presley
Zacznijmy od króla muzyki - Elvisa Presleya. Muzyk znany był ze swojej wielkiej miłości do jedzenia. A konkretnie do masła orzechowego, bananów i bekonu.
Pierwszego lutego 1976 roku Elvisa Presleya siedzącego w swojej posiadłości _ Graceland _ naszła ochota na to, aby zjeść kanapkę Fool's Gold Loaf, serwowaną tylko w pięciogwiazdkowej restauracji Colorado Mine Company w Denver. Presley pojechał samochodem na lotnisko w Memphis, wsiadł do swojego prywatnego odrzutowca _ Lisa Marie _ i poleciał do Denver.
Na miejsce dotarł po dwóch godzinach lotu. W prywatnym hangarze na lotnisku w Denver o 1.40 nad ranem przywitali go właściciele restauracji, którzy przywieźli 22 świeże kanapki Fool's Gold Loaf - składające się z pojedynczego wydrążonego małego bochenka chleba z nadzieniem w postaci masła orzechowego, galaretki winogronowej i bekonu. Przysmaki zostały zjedzone przez pięć osób - Elvisa, dwóch jego przyjaciół i dwóch pilotów, którzy zostali zaproszeni do tej uczty.
Po wszystkim nasyceni panowie wrócili do Memphis. Cała wyprawa kosztowała ledwie 60 tys. dolarów.