Ryżowa bułka do burgera w McDonald's. Japończycy oszaleli na jej punkcie
Nowość w McDonald's. Firma w Japonii wprowadziła bułki do hamburgerów zrobione z ryżu. Jak pisze CNN, Japończycy dosłownie oszaleli na ich punkcie.
Ryżowe bułki powstają z japońskiego ryżu i są serwowane z dodatkiem specjalnego sosu mięsnego, który pozwoli klientom na "delektowanie się smakiem tradycyjnego hamburgera".
Nowy hamburger pojawił się w trzech wariantach: ryż - teriyaki, ryż – bekon, sałata i ryż - smażony kurczak. Będzie jednak sprzedawany tylko przez określony czas, jako część menu nocnego, które obowiązuje od 17 po południu do zamknięcia lokalu.
Trwa ładowanie wpisu: twitter
Na podstawie badań restauracja doszła do wniosku, że ryżowych bułek oczekują klienci w przedziale wiekowym 30-40 lat. McDonald's podkreśla, że "nowy smak, który powstał dzięki zamianie zwykłej bułki na bułkę z ryżu, przy zachowaniu dodatków i przypraw tradycyjnego burgera".