Ryżowa bułka do burgera w McDonald's. Japończycy oszaleli na jej punkcie
Nowość w McDonald's. Firma w Japonii wprowadziła bułki do hamburgerów zrobione z ryżu. Jak pisze CNN, Japończycy dosłownie oszaleli na ich punkcie.
30.01.2020 09:38
Ryżowe bułki powstają z japońskiego ryżu i są serwowane z dodatkiem specjalnego sosu mięsnego, który pozwoli klientom na "delektowanie się smakiem tradycyjnego hamburgera".
Nowy hamburger pojawił się w trzech wariantach: ryż - teriyaki, ryż – bekon, sałata i ryż - smażony kurczak. Będzie jednak sprzedawany tylko przez określony czas, jako część menu nocnego, które obowiązuje od 17 po południu do zamknięcia lokalu.
Na podstawie badań restauracja doszła do wniosku, że ryżowych bułek oczekują klienci w przedziale wiekowym 30-40 lat. McDonald's podkreśla, że "nowy smak, który powstał dzięki zamianie zwykłej bułki na bułkę z ryżu, przy zachowaniu dodatków i przypraw tradycyjnego burgera".