Trwa ładowanie...
d1wfful
Zawód kelnera uczy życia. "W krótkim czasie trzeba wyczuć potrzeby i emocje"

Zawód kelnera uczy życia. "W krótkim czasie trzeba wyczuć potrzeby i emocje"

- Zawód kelnera, jako sposób na dorobienie w wakacje, jest w Stanach bardzo polecany młodym ludziom, bo uczy komunikacji, zaradności, inteligencji emocjonalnej. Tu w krótkim czasie trzeba wyczuć potrzeby i emocje innych ludzi, to bardzo pomaga w życiu i potem w pracy - powiedział w programie "Newsroom WP" Krzysztof Inglot, założyciel Personel Service. – W topowych restauracjach można liczyć na znakomite zarobki i napiwki. Jednak predyspozycje są tu kluczowe. Jeśli klient nie będzie zadowolony, nie da napiwku. Nie można zapominać, że zamówił pomidorówkę. Jak przyniesiemy mu barszcz, to być może on go zje, na zasadzie: „niech już będzie”, ale o napiwku możemy zapomnieć.
d1wfful
d1wfful

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj