Francuska sieć piekarni i restauracji Paul otworzyła pierwszy lokal w Polsce
Warszawa, 22.07.2015 (ISBnews) - Francuska sieć piekarni i restauracji Paul otworzyła pierwszy lokal w Polsce w warszawskim wieżowcu Warsaw Financial Center, poinformował dyrektor generalny LS travel foodservice Poland Maciej Gajkowski. W planach jest otwarcie kolejnych lokali - głównie w prestiżowych lokalizacjach w Warszawie.
22.07.2015 | aktual.: 22.07.2015 12:08
"Rynek długo czekał na Pauk, na prawdziwie francuski smak pieczywa. Wiele istniejących piekarni oferuje wypieki francuskie tylko z nazwy. Fantazyjne bułki, jakie można kupić w naszych dzisiejszych piekarniach, znane są we Francji od połowy XX wieku, kiedy to białe pieczywo zaczynało być doceniane. Jesteśmy przekonani, że Paul będzie także modnym miejscem i przyciągnie rzesze warszawiaków nie tylko jakością sprzedawanych produktów, ale także wyjątkowym klimatem" - powiedział Gajkowski, cytowany w komunikacie.
Zarządzaniem wszystkimi lokalami oraz rozwojem sieci Paul odpowiada spółka LS travel foodservice Poland, która prowadzi już w naszym kraju 89 lokali gastronomicznych pod markami takimi jak: Flying Bistro, The Flame, Furore!, SO! COFFEE i Bread&Co.
Oferta założonej w 1889 roku we Francji sieci opiera się na daniach śniadaniowych, lunchowych i obiadowych, a także wyrobach piekarniczo-cukierniczych, quiche, crepes, kanapkach i sałatkach.
(ISBnews)