Trwa ładowanie...
d3okz4v
Letnie zatrucia pokarmowe. Konsumenci nieostrożni, ale kary w gastronomii to kpina

Letnie zatrucia pokarmowe. Konsumenci nieostrożni, ale kary w gastronomii to kpina

- Kary mogłyby być dużo wyższe i może zaczęłyby odstraszać nieuczciwych przedsiębiorców. Ale też czas jesteśmy takim narodem, który co roku słyszy: nie jedzmy tatara czy sałatki jarzynowej w gorące dni, a my ciągle po nie sięgamy. Przy bardzo wysokich temperaturach często, zarówno przedsiębiorcy, jak i konsumenci, nie poświęcają należytej uwagi temu, co i w jakich warunkach jemy - mówiła w programie "Money. To się liczy" Joanna Narożniak, rzeczniczka prasowa Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego w Warszawie.

d3okz4v
d3okz4v

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj