Lubella zmienia skład płatków. Olej palmowy i syrop glukozowy znikają z Mlekołaków

Lubella zmieniła skład płatków śniadaniowych dla dzieci. Wszystkie produkty z tej linii będą produkowane bez syropu glukozowego i oleju palmowego.

Lubella zmienia skład płatków. Olej palmowy i syrop glukozowy znikają z Mlekołaków
Źródło zdjęć: © Lubella / Facebook | Lubella

04.10.2018 | aktual.: 04.10.2018 10:26

Jak informuje "Portal Spożywczy", Lubella postanowiła wyeliminować ze składu płatków dla dzieci zarówno olej palmowy, jak i syrop glukozowy.

O zmianach Lubella informuje poprzez najnowszą kampanię marki. Szerokie działania, oprócz kampanii telewizyjnej i VOD, będą miały także swoją odsłonę w postaci kampanii digitalowej, PR, oraz wsparcia w punkcie sprzedaży.

W marcu spółka zdecydowała się na rezygnację z jaj z chowu klatkowego do produkcji makaronu.

"Firma Lubella do produkcji makaronów jajecznych kupuje jajka wyłącznie od sprawdzonych producentów, którzy współpracują z hodowcami kur zgodnie z obowiązującym prawem. Podlegają audytom i spełniają rygorystyczne wymagania w zakresie ich pozyskiwania. Spółka podjęła decyzję o rezygnacji z użycia jaj pochodzących z chowu klatkowego przy wytwarzaniu swoich produktów do 2025 roku." - pisano wtedy w komunikacie.

Lubella to producent wyrobów zbożowych. Lider na rynku makaronów, wicelider na rynku płatków śniadaniowych i czołowy producent w kategorii mąk. Marka w swojej ofercie ma także paluszki oraz kasze. Produkty marki codziennie trafiają na stoły konsumentów w Polsce oraz za granicą, m.in.: na Litwie, Łotwie, Ukrainie, w Wielkiej Brytanii czy Irlandii.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (8)