Bulgogi Burger (Korea Południowa)
Oryginalne danie bulgogi, bardzo popularne w kuchni koreańskiej, składa się z cienko pokrojonej w paski wołowiny, marynowanej przez minimum 2 godziny w sosie sojowym z dodatkiem czosnku, soli, cukru, oleju sezamowego, cebuli oraz sezamu. Opcjonalnie dodaje się czasami mirin (słodkie sake) oraz marchew. Tak przyrządzone mięso piecze się następnie na grillu.
Przepis ten stał się podstawą do stworzenia specjalnego sosu bulgogi, który jest elementem południowokoreańskiego burgera. Kotlet wieprzowy jest marynowany w tym sosie, a później podawany z sałatą, pomidorami, cebulą, a czasami z serem.
Poza tym daniem, Koreańczycy z Południa mogą skosztować innych frykasów z McDonalda, jak affogato (kulka lodów waniliowych polana gorącym espresso) czy McFlurry z zielonej herbaty. Popularnym deserem jest również Patbingsu, deser na bazie kruszonego lodu i słodkich fasolek azuki, podawany często z lodami, mrożonym jogurtem, owocami i sokami owocowymi, ciastkami ryżowymi czy nawet płatkami kukurydzianymi.