Trwa ładowanie...

Ciepła bułka z kotletem schabowym alternatywą dla hamburgera

Polską alternatywę dla międzynarodowego hamburgera chce wprowadzić na nasz rynek konsorcjum producentów z Górnego i Dolnego Śląska. Przygotowywana na ciepło bułka z kotletem schabowym miałaby być sprzedawana pod handlową marką SchaBIK.

Ciepła bułka z kotletem schabowym alternatywą dla hamburgeraŹródło: AFP
d3dyupt
d3dyupt

W czwartek w zakładach mięsnych, które mają dostarczać kotlety do gotowego produktu, przeprowadzono bicie rekordu Guinnessa w przygotowaniu tych kanapek. Jak przekazał PAP współpomysłodawca przedsięwzięcia Jan Akielaszek, w ciągu godziny udało się zrobić 454 kanapki, czyli ponad 7,5 na minutę.

Kotlety schabowe do kanapek mają dostarczać zakłady mięsne z górnośląskich Świerklan, a bułki i panierkę - piekarnia z Wrocławia.

Jak powiedział przedstawiciel zakładów mięsnych z górnośląskich Świerklan, rozpoczęły się już rozmowy z potencjalnymi dystrybutorami kanapki, która miałaby być sprzedawana m.in. na stacjach benzynowych. Potencjalni chętni podpisywaliby umowę z konsorcjum na dystrybucję kanapek, ich przygotowanie miałoby się odbywać w miejscach sprzedaży. Dodał, że sposoby przygotowania kanapek zastrzeżono.

Projekt kartonowego trójkątnego opakowania kanapki zawiera informację, że produkt ma mieć masę 200 g, a w jego skład, prócz bułki i panierowanego kotleta schabowego, miałby też wchodzić polski ogórek konserwowy.

d3dyupt
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3dyupt