Dania, których nie należy jeść w fast foodach - według pracowników
Nikt inny, jak tylko pracownicy fast foodów wiedzą najwięcej na temat przygotowywanych tam posiłków. Sami nie są klientami tych barów, teraz ostrzegają innych.
10.03.2014 | aktual.: 10.03.2014 16:18
Pracownicy popularnych amerykańskich barów postanowili opowiedzieć na jednym z forów o nieuczciwych praktykach, jakie stosowane są w ich miejscach pracy. Tak powstała lista posiłków, których lepiej nie zamawiać. O całej sprawie donosi huffingtonpost.com.
Na czarnej liście znalazła się m.in kawiarnia McCafe, która należy do sieci McDonald's. Pracownik baru informuje, żeby lepiej nie zamawiać nic, co zostało zrobione w maszynie od McCafe, ponieważ nikt nie wie, jak ją czyścić. Dodaje także, że nie było szkolenia, które dałoby jakąkolwiek wiedzę na ten temat, dlatego wszystkie napoje robione są w przerażająco brudnych urządzeniach.
Nie jedz hot-dogów na stadionie i popcornu w multipleksach
Były sprzedawca tego stadionowego przysmaku opisuje, jak prowadzony jest recykling. Jeżeli nie wszystko się sprzeda, zostaje zamrożone, po czym następnego dnia wkładane jest do miski z wodą, by "odświeżone" trafiło do rąk wygłodzonych kibiców. Podobne praktyki stosowane są w multipleksach. Popcorn, który nie zostanie sprzedany, pakowany jest do plastikowych toreb, a następnego dnia ląduje z powrotem w maszynie, gdzie jest podgrzewany i wciskany klientom. Inny pracownik natomiast ostrzega przed jedzeniem steku w sieci "Taco Bell".
Fani nuggetsów w McDonald's powinni uważać na ich świeżość, podobno potrafią leżeć nawet całymi dniami - mówią forumowicze. Kanapki BBQ w KFC również świeżością nie grzeszą. Z informacji pracowników wynika, że robione są z bardzo starego kurczaka, dlatego mięso moczone jest w sosie barbecue tak długo, aż nim mocno przejdzie, po czym przez miesiąc trzymane jest w piekarniku.
Przypominamy, że są to opinie pracowników z amerykańskich restauracji. Takie praktyki w polskich lokalach mogą nie mieć miejsca.
AS,WP.PL