Pomysł na biznes: Food Truck
"Mobilna burgerownia" to pomysł na biznes dwóch wspólników, którzy w 2014 roku otworzyli food trucka "Burger na kółkach". Witold Orzeł i Dariusz Iwanow postawili na mobilny biznes. - Dużą zaletą food trucka jest to, że dziś stoimy tu, a jutro tam. Stacjonarnej burgerowni nie przeniesiemy - mówią właściciele. Niedawno w jednym z plebiscytów ich firma została okrzyknięta najlepszym food truckiem w Warszawie. Koszt food trucka wyniósł prawie 200 tys. zł. Właściciele postawili na nowy samochód. Jego źródłem finansowania był leasing. Na koszt inwestycji złożyło się także wyposażenie i oklejenie food trucka: zakup dwóch grilli lawowych, urządzeń chłodniczych, okapu, opiekacza do bułek czy kącika sanitarnego. - Kiedy zaczynaliśmy w Warszawie było chyba ze 30-40 takich samochodów i wydawało nam się, że ich jest bardzo dużo. Teraz pewnie jest ich ze 200 albo i 300, a to pokazuje, że ludzi głodnych wciąż nie brakuje - mówią właściciele. Prowadzenie tego typu działalności wymaga zgody sanepidu. Zobacz najnowszy odcinek programu "Pomysł na biznes".
Ładujemy się obok naszego samochod… Rozwiń
Transkrypcja: