Trwa ładowanie...
d30jv8k
Pomysł na biznes: Food Truck

Pomysł na biznes: Food Truck

"Mobilna burgerownia" to pomysł na biznes dwóch wspólników, którzy w 2014 roku otworzyli food trucka "Burger na kółkach". Witold Orzeł i Dariusz Iwanow postawili na mobilny biznes. - Dużą zaletą food trucka jest to, że dziś stoimy tu, a jutro tam. Stacjonarnej burgerowni nie przeniesiemy - mówią właściciele. Niedawno w jednym z plebiscytów ich firma została okrzyknięta najlepszym food truckiem w Warszawie. Koszt food trucka wyniósł prawie 200 tys. zł. Właściciele postawili na nowy samochód. Jego źródłem finansowania był leasing. Na koszt inwestycji złożyło się także wyposażenie i oklejenie food trucka: zakup dwóch grilli lawowych, urządzeń chłodniczych, okapu, opiekacza do bułek czy kącika sanitarnego. - Kiedy zaczynaliśmy w Warszawie było chyba ze 30-40 takich samochodów i wydawało nam się, że ich jest bardzo dużo. Teraz pewnie jest ich ze 200 albo i 300, a to pokazuje, że ludzi głodnych wciąż nie brakuje - mówią właściciele. Prowadzenie tego typu działalności wymaga zgody sanepidu. Zobacz najnowszy odcinek programu "Pomysł na biznes".

Ładujemy się obok naszego samochodRozwiń

Transkrypcja:

Ładujemy się obok naszego samochodu Food Trucka Burger na kółkach Podanie Messiego Bułgaria Nasz Food Truck skierowany jest przede Wszystkim do ludzi było Drogi wodne które są dobrze zjeść Zjeść coś innego niż na co dzień Założeniem tej firmy było Boże Co powstaje na rynku kilka różnych burgerowni Myślisz żeby ci z wyróżniać dużą zaletą jest to że dziś stoimy tu jutro tam A niestety stacjonarny burgerowni nie przeniesie Częścią kuchenną Opracowanie menu zajmuje się ja Piosenki są logistyczną takie zajmuje się mój kolega Pasuje na zmiany bo często okazuje się że praca jest do 5:00 nad ranem czasami Pomysł to zupełny przypadek jesienią 13 roku szwagier Zaprosił nas na burgery do do jednej z pierwszych burgerowni mobilnych Bardzo nam smakowało Mój kolega Darek powiedział wiesz co Ja sobie lepsze Pojechaliśmy do swojej kawiarni prowadzimy jeszcze Kawiarnie Usiedliśmy i pół godziny mieliśmy już wszystko przygotowane Dwa miesiące Później Misiu z gotowego Food Trucka 3 miesiące później bo samochód był oklejanie Chwilę po tym oklejanie już już pojechał pierwszą trasę Koszt naszego Food Trucka Prawie 200 tysięcy złotych Wchodzi w to nowy samochód zabudowa z wyposażeniem Oklejenie samochodu Podstawowym urządzeniem to jest grill Na tym wypadku to jest grill lawowy Urządzenia chłodnicze wszelkiego rodzaju mamy też opiekacz do bułek skończy sanitarny jest jest Szopka dla personelu Gdzie się dzisiaj trzeba przebierać niezbędna jest Kasa fiskalna Chyba Największym problemem przeprowadzeniu obchód Futra q to jest Sezonowość Kiedy przychodzi jesień wtedy zaczyna się robić problem bo Food Trucka trzeba utrzymać Rozwiązaniem tego Problemu jest samochód troszeczkę starszy troszeczkę tańszy Troszeczkę mniejszy Kiedy zaczynaliśmy w Warszawie było chyba 3 30 to 40 samochodów I wydawało nam się że ich ich I strasznie dużo teraz pewna jest ich 200 albo 300 co to jednak jest Nie do końca jest Nasycony Ludzi głodnych nie brak Do klientów naszych docieramy w dwojaki sposób 1 to są media społecznościowe które pomagają w każdym biznesie ale i również Duże zloty futraków Chris Rock To nie był najlepszy rok naszym biznesie ale kolejny rok To już nie to już tam zysk Rozważamy cały czas rozważamy Zorganizowanie utworzenie nowego futra Nazywam się Witold orzeł Nazywam się Darek i rano Jesteśmy współwłaścicielami Burger na kółkach
d30jv8k
d30jv8k