Trwa ładowanie...
dlqqfvi
Pomysł na biznes: Lody tradycyjne

Pomysł na biznes: Lody tradycyjne

Włoskie "gelato" powstałe na bazie naturalnych składników, kręcone w tradycyjny sposób w oparciu o 100-letnią recepturę - to pomysł na biznes Karola Pietrowskiego, założyciela firmy "Jednorożec Lody Tradycyjne". Od dwóch lat każdego dnia produkowanych jest tu do 150 kg lodów. W ofercie są trzy rodzaje lodów - maksymalnie 18 smaków. Ich produkcja odbywa się w lokalu. - Nasze laboratorium znajduje się za szklaną ścianą, dzięki temu można obserwować cały proces produkcji lodów - tłumaczy właściciel. Skąd pomysł na taki biznes? - W 2012 roku znalazłem się we włoskiej Bolonii, w całkiem innym temacie niż lody. Wszedłem do jednej z "gelaterii" i spróbowałem tamtejszych lodów - wspomina właściciel. - Kiedy jadłem pistację, to czułem tak jakbym zjadł rozgniecione, zmrożone orzeszki pistacjowe. Zaczęło to w mojej głowie dojrzewać - dodaje. Właściciel postanowił odtworzyć smak tamtych lodów nad Wisłą. W 2014 roku na warszawskim Mokotowie powstała lodziarnia "Jednorożec". Koszt inwestycji wyniósł ok. 500 tys. zł. To głównie wartość zakupu trzech maszyn do produkcji lodów, a także wyposażenia lokalu w ladę chłodniczą, witrynę na ciasta, lodówkę, zamrażarkę czy ekspres do kawy i młynek. Źródłem finansowania był kredyt inwestycyjny. Zobacz najnowszy odcinek programu "Pomysł na biznes".

Jesteśmy w jednorożcu jednorożec lRozwiń

Transkrypcja:

Jesteśmy w jednorożcu jednorożec lody tradycyjne Oferujemy codziennie świeżaka Jola to Czyli lody na bazie naturalnych składników Kręcone w Tradycyjne włosy Wszystko robimy Sami o to Od podstaw lody są mniej napowietrzone Cukrem i Stein są najmniej tłuste Laboratorium jest za szklaną ścianą Gdzie Można obserwować cały proces Produkcja Znalazłem się w Bolonii w całkiem innym temacie niż Dziarski szedłem do jednej ze Wentylatory Spróbowałam lodów to Kiedy jadłem pistacje to tak jak bym zjadł rozgniecione orzeszki Pistacjowe rozmrożone zaczęło to w mojej głowie dojrzewać Minimum jakie potrzebujemy to jest pasteryzator E1 frezer Ekspres do kawy młynek witryna na ciasta lady chłodnicze zamrażarkę Lodówkę czy maszyny Co mój proces produkcji jest dosyć skomplikowany w laboratorium i czasochłonnych to co kupimy zależy od tego co Co chcemy robić Jaka jest nasz Możemy postawić byle jaką witrynę i sprzedawać lody Takiego okienka pieśni Patrzymy na to wszystko długofalowo i liczymy się z wysokimi kosztami No ryzykujemy Duża nuta Nie kupujemy maszyny klasy Ferrari No to jest różnica Ja się zajmujesz Czasem Stoję na kasie jestem w laboratorium Robię zakupy tak naprawdę jestem Na początku Było ciężko było nas dużo mniej Tylko ja byłem w laboratorium więc Jestem Kaja Będzie lato Miałem ty Tylko jedno masz Przed otwarciem byłem tutaj też Ustaw 740 Już tutaj byłem Z powrotem Zimową Żeby zredukować Dostałem za barem Największym problemem W tym biznesie jest Sezonowości i natłok pracy O tym okresie Trzeba zarobić na kasztana na zimę Marketing Shop Jesteś najbardziej jeszcze Fala rozkoszy Przednia nie jest jest jest długa To trwa Ale jest najbardziej wiarygodny Niedługo rusza strona internetowa na której będzie można sprawdzić Dziś alergenne apropo każdego Bez smaku tak jak jej Ile kalorii jest Ile procent tłuszczu Każdy z nas ma Nazywam się Karol Piotrowski jestem właścicielem lodziarni Jednorożec lody tradycyjne gdzie Kręcimy codziennie świeży gdzie latem
dlqqfvi
dlqqfvi