Prymat wycofuje gorczycę z pałeczkami salmonelli
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wykryciu bakterii Salmonella Typhimurium w gorczycy Prymatu. GIS informuje, że "spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego". Szkodliwą bakterię wykryto w czterech z pięciu przebadanych próbek.
16.07.2019 | aktual.: 16.07.2019 06:47
Badanie produktu "Gorczyca biała cała" firmy Prymat w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazało obecność Salmonella Typhimurium.
Firma Prymat poinformowała, że zidentyfikowała wszystkich odbiorców kwestionowanej partii wyrobu gotowego i zwróciła się do nich z prośbą o wstrzymanie dystrybucji wskazanej partii produktu i zwracania jej do magazynu firmy.
Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa: „Gorczyca biała cała Prymat”
Masa netto: 30 g
Data minimalnej trwałości: 05.2022
Numer partii: 1298133
Firma Prymat Sp. z o. o. poinformowała, że zidentyfikowała wszystkich odbiorców kwestionowanej partii wyrobu gotowego i zwróciła się do nich z prośbą o wstrzymanie dystrybucji wskazanej partii produktu i zwracania jej do magazynu firmy.
Firma Prymat Sp. z o.o. zaprasza wszystkich klientów, którzy dokonali zakupu gorczycy ze wskazanym w komunikacie numerem partii i mają jakiejkolwiek pytania, do kontaktu telefonicznego pod numerem (32) 47 33-833 lub poprzez formularz kontaktowy na stronie www.prymat.pl. Firma zapewnia, że każde zgłoszenie zostanie rozpatrzone indywidualnie.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl