Prymat wycofuje gorczycę z pałeczkami salmonelli

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wykryciu bakterii Salmonella Typhimurium w gorczycy Prymatu. GIS informuje, że "spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego". Szkodliwą bakterię wykryto w czterech z pięciu przebadanych próbek.

Prymat wycofuje gorczycę z pałeczkami salmonelli
Źródło zdjęć: © Shutterstock.com

16.07.2019 | aktual.: 16.07.2019 06:47

Badanie produktu "Gorczyca biała cała" firmy Prymat w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazało obecność Salmonella Typhimurium.

Firma Prymat poinformowała, że zidentyfikowała wszystkich odbiorców kwestionowanej partii wyrobu gotowego i zwróciła się do nich z prośbą o wstrzymanie dystrybucji wskazanej partii produktu i zwracania jej do magazynu firmy.

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa: „Gorczyca biała cała Prymat”

Masa netto: 30 g

Producent: Prymat Sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie Zdrój

Data minimalnej trwałości: 05.2022

Numer partii: 1298133

Obraz
© GIS

Firma Prymat Sp. z o. o. poinformowała, że zidentyfikowała wszystkich odbiorców kwestionowanej partii wyrobu gotowego i zwróciła się do nich z prośbą o wstrzymanie dystrybucji wskazanej partii produktu i zwracania jej do magazynu firmy.

Firma Prymat Sp. z o.o. zaprasza wszystkich klientów, którzy dokonali zakupu gorczycy ze wskazanym w komunikacie numerem partii i mają jakiejkolwiek pytania, do kontaktu telefonicznego pod numerem (32) 47 33-833 lub poprzez formularz kontaktowy na stronie www.prymat.pl. Firma zapewnia, że każde zgłoszenie zostanie rozpatrzone indywidualnie.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (34)