ycipk-snb0ep

Salmonella w kurniku GIS ostrzega

Sanepid ostrzega przed spożyciem jaj których, producentem jest GALLUS Sp. z o.o. z Manieczek w Wielkopolsce. W kurniku wykryto bakterie salmonelli. Część jaj została wycofana z obrotu.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Salmonella w kurniku GIS ostrzega
(123RF)
ycipk-snb0ep

Ostrzeżenie dotyczy jaj z wolnego wybiegu, które mają na skorupce oznaczenie 1PL 30261302 W-WYBIEG.

Jaja, które mogą być zakażone salmonellą, pochodzą z partii nr:

11.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 08.10.2019

ycipk-snb0ep

15.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 12.10.2019

16.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 13.10.2019

20.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 17.10.2019

21.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 18.10.2019

ycipk-snb0ep

Sanepid podjął decyzję o natychmiastowym wycofaniu ze sklepów jaj z zakażonego kurnika, zniesionych od 23 sierpnia 2019 roku.

Inspekcja sanitarna przypomina, że zjedzenie jajka zakażonego salmonellą, szczególnie na surowo, może się skończyć groźną chorobą.

oglądaj też: Ceny warzyw mocno w górę. Morawiecki pokazuje drugą stronę medalu

ycipk-snb0ep

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Polub WP Finanse
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.

ycipk-snb0ep

ycipk-snb0ep
ycipk-snb0ep