2. Kielecki
Popularność: 26 proc. Skład: olej roślinny rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, zioła), woda, żółtka jaj kurzych 7%. Wartość odżywcza w 100 g: 630 kcal, białko 1,7 g, węglowodany 2,3 g, tłuszcz 68,1 g. Producent: Wytwórcza Spółdzielnia Pracy "Społem" Cena: 1,77 zł / 100 ml (opakowanie 310 ml)
Na drugim miejscu pod względem popularności znalazł się majonez Kielecki, który ma zarazem najbardziej naturalny skład ze wszystkich analizowanych produktów.
Znajdziemy w nim największą zawartość żółtek jaj i przeciętną zawartość tłuszczu. Co ważne, Kielecki nie zawiera konserwantów, zagęstników ani barwników.
Majonez Kielecki to pierwszy produkowany na skalę przemysłową majonez w Polsce.