Trwa ładowanie...
d26pw4w

IERiGŻ ocenia, że w '12 ceny żywności wzrosły o 3,3 proc.

...

d26pw4w
d26pw4w

10.01. Warszawa (PAP) - Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej ocenia, że ceny detaliczne żywności wzrosły w 2012 roku o 3,3 proc.

"Stabilizacji cen skupu podstawowych surowców rolniczych w 2012 r. towarzyszył umiarkowany wzrost cen detalicznych żywności (o 3,3 proc.), która jednak realnie zdrożała, bowiem inflacja wyniosła 2,7 proc. Co gorsza wzrost cen detalicznych żywności wyprzedzał także wzrost wynagrodzeń w sektorze przedsiębiorstw, które wg nieostatecznych danych nominalnie utrzymały się na poziomie grudnia roku poprzedniego, a realnie zmalały o 2,5 proc." - napisano w comiesięcznym raporcie Instytutu. (PAP)

map/ asa/

d26pw4w
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d26pw4w

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj