Trwa ładowanie...
d2wzgst
Pomysł na biznes: Prywatny kucharz na zamówienie

Pomysł na biznes: Prywatny kucharz na zamówienie

"Zaproś szefa kuchni do swojego domu" - tym hasłem zachęca swoich klientów Agnieszka Górska, założycielka firmy "Ulala Chef". Jej pomysł na biznes to platforma internetowa zrzeszająca prywatnych kucharzy, którzy w domach klientów oferują kolacje i "kulinarne przedstawienia". To alternatywa dla gotowych cateringów i ofert restauracji. - Forma w jakiej robimy ten biznes do tej pory nie istniała w Polsce - mówi założycielka firmy. Jak to działa? - Każdy z kucharzy ma profil w naszym serwisie i tam przedstawia swoje oferty menu. Po dokonaniu wyboru, kucharz przyjeżdża do nas z zakupami i z zastawą, która jest dopasowana do charakteru kolacji, a następnie gotuje i opowiada o daniach w naszej kuchni - tłumaczy Agnieszka Górska, pomysłodawczyni konceptu. Firma obecnie zrzesza 50 kucharzy i działa w siedmiu największych miastach Polski. Z usługi można jednak skorzystać w dowolnym miejscu - także poza granicami kraju. Kolacje składają się z 4-6 dań, a ich koszt to śr. 100-200 zł za osobę. Skąd pomysł na taki biznes? - W domu mojej siostry miała się zjechać cała rodzina, siedziałam na kanapie i pomyślałam, że tego, czego nam brakuje, to właśnie jakiegoś świetnego kucharza, który raz na jakiś czas mógłby przygotować dla nas obiad czy kolację - wspomina właścicielka. - Wtedy pomyślałam sobie, że być może jest więcej takich osób, które tak jak ja chciałyby korzystać z tego typu usług - dodaje. Trzyletni koszt inwestycji to ok. 700 tys. zł. Co się składa na tę kwotę? Budowa platformy internetowej, narzędzia pracy, budowa kuchni testowej, rekrutacje kucharzy, marketing czy księgowość. Największą wartość generują koszty pracy - oszacowane na 486 tys. zł w ciągu trzech lat. Źródłem finansowania są oszczędności właścicielki i jej wspólniczki. Zobacz najnowszy odcinek programu "Pomysł na biznes".

Ola szef to platforma internet NotRozwiń

Transkrypcja:

Ola szef to platforma internet Notowa Która pozwala klientom przejrzeć Oferty dostępne A u nas prywatne Twarze które są gotowi Żeby przyjechać do domu i Narysować kolację gościom naszywki Klientów każdy z kucharzem ma swój profil E tam Przedstaw swoje oferty menu kucharz Przyjeżdżasz z zakupami i z Zastawą Press dopasowana do Ekol Asi Gotuję na żywo naszej kuchni Taki lajf Używane To jest atrakcja sama w sobie Forma W jakiej robimy ten biznes nie ja do tej pory nie istniała w Polsce Do mojej siostry miała się zjechać Rodzina pomyślałam sobie że ja tego czego nam brakuje To właśnie jego św Kucharzak to ja raz na jakiś Ugotować Fajny obiad I wtedy pomyślałam sobie że być może jest więcej Hasło które chciałyby Po 8:00 Zaczęłam od tego że zrobiłam serię wywiadów Potencjalnymi klientami A zresztą rozmawiam z kucharzami Żeby zobaczyć czy w ogóle Ten pomysł jakikolwiek sposób do nich przemawia już Już pierwszy miesiąc Mieliśmy Sprzedaż Moja spódniczka za finanse Controllingu i ona afera za To za umowę za rozwiązania prawne doświadczenia wielu lat w korporacjach Po stronie marketingu zarządzania Strategii I to jest moja Odpowiedzialność plus bardzo ważna rzecz pozyskiwanie kucharzy o Jezu Partnerami Szacunkowy koszt Ja mogę Jest na poziomie 700 Pokonywanie barier Wynikających z tego że to jest nowa usługa ogromnym wyzwaniem Nie za budowanie grupy kurs Kucharze Szeroko pojęta konkurencja istnieje czyli zawsze mogę zamiast Robić kolację Dom dla swoich Przyjaciółki Zaprosić ich do restauracji Cały obszar cateringu jest też Szeroko pojętą Konkurencją ale jeżeli chodzi o tę formę w której funkcjonujemy To nie mamy konkurenta Większość klientów zostaje z nami i są lojalni to do Pay for me Same Trzykrotnie zwiększ Liczba kucharzy Toruń Agario odległość Top lane takie rzeczy i byśmy zawsze usługą pójść poza Polskę Agnieszka Włoska współwłaścicielka założycielka Platformy Ulala Chef Dzięki tej platformie Możecie wybrać i zamówić prywatnego Kucharza które Przygotuje dla was przyjęcie w waszym do
d2wzgst
d2wzgst