Trwa ładowanie...
dz32575
08-07-2014 04:55

"Puls Biznesu": Sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving, czyli sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach zaczyna być coraz popularniejsza w Polsce - informuje "Puls Biznesu". Na polskim rynku działa kilka firm prowadzących taką działalność.

dz32575
dz32575

Początki to rok 2004, kiedy to kilkoro pasjonatów zafascynowanych tajlandzkim sposobem dekorowania potraw postanowiło przenieść ten trend na rodzimy grunt.

Gazeta podaje przykład jednego z pionierów tej sztuki Łukasza Szewczyka, który stworzył Pracownię Sztuki Kulinarnej. Oferuje ona swoje usługi firmom eventowym, agencjom reklamowym, szkołom gastronomicznym oraz klientom indywidualnym np. młodym parom. Oprócz pokazów i dekoracji firma zajmuje się szkoleniami dla tych, którzy chcieliby nauczyć się tego fachu. Chce też rozszerzyć działalność o sprzedaż narzędzi do rzeźbienia w warzywach i owocach.

dz32575
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dz32575