"Puls Biznesu": Sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving, czyli sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach zaczyna być coraz popularniejsza w Polsce - informuje "Puls Biznesu". Na polskim rynku działa kilka firm prowadzących taką działalność.

08.07.2014 04:55

Początki to rok 2004, kiedy to kilkoro pasjonatów zafascynowanych tajlandzkim sposobem dekorowania potraw postanowiło przenieść ten trend na rodzimy grunt.

Gazeta podaje przykład jednego z pionierów tej sztuki Łukasza Szewczyka, który stworzył Pracownię Sztuki Kulinarnej. Oferuje ona swoje usługi firmom eventowym, agencjom reklamowym, szkołom gastronomicznym oraz klientom indywidualnym np. młodym parom. Oprócz pokazów i dekoracji firma zajmuje się szkoleniami dla tych, którzy chcieliby nauczyć się tego fachu. Chce też rozszerzyć działalność o sprzedaż narzędzi do rzeźbienia w warzywach i owocach.

Źródło artykułu:PAP
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)